Keukenkraan met sproeikop grohe

 Het is tegenwoordig enorm populair om iedere paar jaar het interieur van je huis te vernieuwen. Of de vele televisieprogramma’s hieraan bijdragen of dat de televisieprogramma’s hiervan juist het resultaat zijn weten wij niet, maar wij weten wel dat bij deze vernieuwingen bijna altijd de laatste trends worden nagevolgd. Een opmerkelijk trend van de laatste tijd is de populariteit van een keukenkraan met sproeikop Grohe in de keuken. Maar waarom is de keukenkraan met sproeikop Grohe zo populair en hoe kun je zelf zo’n keukenkraan met sproeikop Grohe installeren?

Waarom is de keukenkraan met sproeikop Grohe de beste op de markt?

Grohe is momenteel marktleider in de sanitairbranche. Over de hele wereld hebben zij negen vestigingen en zij zijn actief in 130 landen. Zij specialiseren zich in het produceren van verschillende kranen, thermostaatkranen, installatiesystemen en douchesystemen voor de consumenten- en de professionele markt. De keukenkraan met sproeikop Grohe staat voor duurzaamheid en kwaliteit en daardoor zijn deze kranen dan ook enorm populair. De keukenkraan met sproeikop Grohe is daarbij meer dan zomaar een keukenkraan. Dat er zoveel vraag is naar keukenkranen met een afzonderlijke sproeikop is over komen waaien vanuit de professionele markt. In de keukens van café’s en restaurants is de sproeikop al langer populair. De keukenkraan met sproeikop Grohe leent zich namelijk uitstekend om snel met hoge druk de vaat af te spoelen voordat het de vaatwasser ingepakt wordt. Zoals bij de meeste mensen wel bekend is het namelijk belangrijk om niet te veel vuil op de borden te laten zitten. Dit kan de vaatwassers namelijk verstoppen en zelfs beschadigen. Naarmate de afgelopen tien jaren de vaatwasser erg populair is geworden is hierdoor de sproeikop met hoge druk ook in populariteit gestegen. Het is namelijk enorm handig om een afzonderlijke sproeikop in de hand te kunnen nemen die makkelijk richtbaar is en tevens met hoge druk alvast het grootste vuil afneemt. Het voorkomt vooral frustraties en problemen met het makkelijk afspoelen van grotere pannen en ovenschotels. De keukenkraan met sproeikop Grohe is daarbij prachtig afgewerkt en er zijn vele soorten, kleuren en maten waardoor u al snel een kraan vindt die perfect past bij de rest van uw keuken.

Hoe installeer je de keukenkraan met sproeikop Grohe?

Eigenlijk is een keukenkraan met sproeikop Grohe vrij makkelijk te installeren en niet heel veel moeilijker dan het installeren van een ‘normale keukenkraan’. Wel is het belangrijk om de bijgeleverde handleiding goed door te nemen en bij het tegenkomen van onduidelijkheden zijn er genoeg video’s op het internet te vinden die kunnen helpen. Grohe heeft zelf ook vele video’s op hun website staan die kunnen helpen. Naast al deze informatie willen wij echter nog wel even op een paar belangrijke punten bij de installatie wijzen. Zo raden wij altijd aan om bij de installatie van een keukenkraan met sproeikop Grohe steeksleutels van de juiste maat te gebruiken in plaats van de populaire bahco sleutel. De bahco sleutel kan namelijk beschadigingen brengen waardoor het niet goed vastgedraaid zal kunnen worden of later wellicht niet makkelijk meer los te draaien is. Controleer voor de installatie ook altijd even of de rubberen ringen niet beschadigd zijn geraakt door transport, dit kan namelijk voor kleine lekkages zorgen en dat zou natuurlijk zonde zijn in de nieuwe keuken.